Home
 Stedenvakanties  Kanaaleilanden
   
Logo Sunair
Steden KanaaleilandenStedentrip Antwerpen

Zoek en boek
Aantal personen
 Volw.
 Kind.
(2-11)
 Baby's
Heenreis
18 Aug 2022 
Kalender
Terugreis
18 Aug 2022 
Kalender
Vervoer
vlieg trein boot eigen
anvrsgr
Grote Markt
 
Wat is hot in Antwerpen? Antwerpen, briljant aan de Schelde...
Uitgaan Antwerpen
Bars en kroegen in Antwerpen
Antwerpen telt meer dan 1800 cafés in alle soorten. De meeste cafés tappen meerdere biersoorten van het vat en bieden daarnaast een uitgebreide keuze bijzondere bieren op de fles. In het centrum van Antwerpen zijn diverse typische Vlaamse cafés, kroegen en terrassen te vinden. Een goed adres is de bruine kroeg Den bengel aan de Grote Markt. Het terras is in de zomer heel populair bij toeristen. Op de Groenplaats, één van de grote pleinen in het oude gedeelte van Antwerpen, zijn ondermeer 't Bolleke en Karbonkel bekende namen. Op de Groenplaats vindt men tevens de bekende Ierse Pub Celtic.
Bioscoopcomplex Metropolis
Bekend bisocoopcomplex aan de ring van Antwerpen. Dit bekende bioscoopcomplex heeft maar liefst 24 zalen en een ruim aanbod van de nieuwste films. Adres: Groenendaallaan 394.
Clubs in Antwerpen
Antwerpen heeft diverse hippe en gezellige uitgaansgelegenheden en heeft een rijk aanbod aan clubs. Bekende namen in het nachtleven van Antwerpen zijn: Club Industria (Indiëstraat 10), Publik (Lange Brilstraat 12), Café D'Anvers (Verversrui 15), De Kaaiman (Napelsstraat 57) en Den Aalmoezen (Aalmoezenierstraat 46/4).
Theaters in Antwerpen
In Vlaanderen is Antwerpen de stad met de meeste theaters en schouwburgzalen. Via de Dienst voor Toerisme (gevestigd aan de Grote Markt 13) is een actueel overzicht van voorstellingen te verkrijgen. In het Zuid kan men deSingel vinden. Dit moderne complex organiseert ook jaarlijk het multimedia evenement 'De Nachten'. Adres: Desguinlei 25. In het centrum heeft het Arenbergschouwburg een zeer interessant programma. Adres: Arenbergstraat 28. Overige bekende namen zijn: het toneelhuis (Bourlaschouwburg) aan de Komedieplaats en het Paleis (stadsschouwburg) aan het Theaterplein en het Echt Antwaarps Teater aan de Arenbergstraat.