Home
 Stedenvakanties  Kanaaleilanden
   
Logo Sunair
Steden KanaaleilandenStedentrip Napels

Zoek en boek
Aantal personen
 Volw.
 Kind.
(2-11)
 Baby's
Heenreis
24 Jun 2024 
Kalender
Terugreis
24 Jun 2024 
Kalender
Vervoer
vlieg trein boot eigen
anvrsgr
 
Wat is hot in Napels? Napels, eerst zien, dan sterven...
Overzicht Napels

Napels is een van de ruigste steden van Italië. Het is een typisch Zuid-Italiaanse stad, met alle drukte en chaotische straatbeelden die daar bij horen. Napels heeft helaas door de lokale maffia, de Camorra, een wat slechte reputatie, wat bezoekers soms doet besluiten om niet naar Napels te gaan. Eeuwig zonde, want Napels is een prachtige, écht Italiaanse stad met volop bezienswaardigheden en vele goedkope mogelijkheden om te shoppen.

Algemeen
Napels is zo indrukwekkend mooi dat je die stad minstens één keer in je leven moet hebben gezien. Gothe schreef het ook al: 'Eerst napels zien, en dan sterven'. Dat gaat wat ons betreft wat ver, maar hij had wel gelijk dat de schoonheid van Napels en zijn directe omgeving een enorme indruk op de bezoeker achterlaat. Pompeï hoort daar vanzelfsprekend bij en zelfs het verderop gelegen plaatsje Sorrento, aan het begin van die fantastische Amalfi-kust, zou u tijdens uw bezoek aan Napels niet over moeten slaan.

Door de eigenaardige ligging van Napels, aan een azuurblauwe baai tussen de Vesuvius en de Middellandse Zee, biedt de stad zicht op de eilanden Procida, Ischia en het veelbezongen Capri. De stad heeft een historisch centrum en karakteristieke oude wijken. In de wirwar van steegjes bloeit de chaos en het temperament, en gaat het Napolitaanse leven door tot in de kleine uurtjes. De pizza Margerita werd hier als eerste geproduceerd en het restaurantje waar hij werd uitgevonden is er nog steeds. Absoluut leuk om een keer naar toe te gaan! Napels heeft prachtige musea en het wereldberoemde Palazzo Reale. Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan theater San Carlo, waar regelmatig opera-voorstellingen plaatsvinden. Voeg bij dit alles nog de verrukkelijke keuken, geraffineerde en goedkope boetiekjes en de onvervalste charme van de bevolking en u hebt alle ingrediënten voor een complete stedentrip!
Bezienswaardigheden
Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met paleizen, kloosters en kerken, waaronder Palazzo Reale. De vele kerken zorgen er in Napels voor dat je 's ochtends niet gewekt door de geluiden van één kerkklok, maar door maar liefst 195 kerken en kapellen. De omgeving van Napels is uniek. Het bekende Pompeï vindt u hier. Een bezoek hieraan mag niet ontbreken. Het ligt aan de voet van de vulkaan Vesuvius, die in 79 na Christus deze stad onder stenen en as bedolf. Ook Herculaneum werd door de uitbarsting bedekt met een dikke laag lava en modder.
Bekijk Bezienswaardigheden in Napels
Winkelen
In Napels vindt u veel goedkope winkels achter de winkelstraten. Voor de duurdere winkels moet u echt in het centrum zijn. Napels is een drukke stad met een brede boulevard en kleine steegjes waar u veel winkels zult vinden. In Napels zijn die steegjes te vinden achter de Piazza del Plebiscito. Links achter de Chiesa di San Francesco di Paola leidt een trap naar een van de mooiste steegjes van de stad en als u dit straatje volgt richting noorden, komt u vanzelf terecht bij de hoger gelegen straatjes met goedkope winkeltjes die achter de grote winkelstraten zijn gevestigd. In de straatstalletjes zult u vooral de goedkope namaak merken vinden. Voor de wat betere merken moet u naar De Galleria Umberto I gaan. De meeste winkels zult u vinden in de winkelstraat de V.Toledo.
Bekijk Winkelen in Napels
Uitgaan
Wat dacht u van een heerlijk glas 'vino bianco of rosso' op een terras met prachtig uitzicht over de baai van Napels? In het dorpscentrum zijn talrijke gezellige cafeetjes te vinden. Ook flaneren over de boulevard behoort tot de favoriete bezigheden van de toerist in Napels. Teven zijn er nachtclubs en discotheken.
Bekijk Uitgaan in Napels
Eten en drinken
Napels, de stad waar de pizza is uitgevonden. Het waren de inwoners van Napels die als allereersten sappige rode tomaten combineerden met een bodem van bloem en water. U kunt in Napels dan ook genieten van de heerlijke pizza's. Bij Napels horen verder ook de pasta's en de geur van vers geraspte Parmezaanse kaas. Maar bij de Italiaanse keuken moet u niet alleen maar denken aan pizza en spaghetti. In de restaurants zijn ook nog genoeg andere specialiteiten te vinden. In Napels kunt u ook heerlijk vertoeven op één van de terrasjes of gezellig in een cafe wat drinken. Een wereldberoemd drankje is Limoncelllo, dit is een zeer sterk maar lekker alcoholisch citroendrankje. Een aanrader om koffie te drinken is het Caffe Storico Gambrinus. Hier moet u zeker de baba proberen, dit is een erg populaire cake in de vorm van een kerkklok gedoopt in rum.
Bekijk Eten en drinken in Napels