Home
 Stedenvakanties  Kanaaleilanden
   
Logo Sunair
Steden KanaaleilandenStedentrip Napels

Zoek en boek
Aantal personen
 Volw.
 Kind.
(2-11)
 Baby's
Heenreis
17 Jul 2024 
Kalender
Terugreis
17 Jul 2024 
Kalender
Vervoer
vlieg trein boot eigen
anvrsgr
 
Wat is hot in Napels? Napels, eerst zien, dan sterven...
Bezienswaardigheden Napels
Capri
ImageHet bekende en zonnige eiland met een oppervlakte van ca. 10 km2, biedt vele belangrijke bezienswaardigheden waarvan 'Grotta Azzurra', oftewel 'Blue Grotto', een van de bekendste is. De belangrijkste attracties zijn de grotten, de villa San Michele in Anacapri en de mooie natuur. Met de boot komt u aan in Marina Grande. Hier vlakbij vindt u de Funiculare, het treintje dat u in een mum van tijd naar het hoger gelegen Capri (stad) brengt. De meeste wandelingen vertrekken vanuit Capri en hebben als bestemming een bezienswaardige villa. De villa Lovis is op zich niet echt een must, maar de wandeling er naartoe is heel mooi. De Blue Grotto is een bezoek meer dan waard; de kleur blauw van het water wordt vergeleken met die van de lucht. Ook een bezoek aan het kleinere stadje Anacapri waar de Villa San Michele met zijn tuinen zich bevindt is de moeite waard.
Herculaneum
ImageDe uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus maakte een abrupt einde aan het leven in de stad, zoals ook in Pompeï. Herculaneum werd bedekt met een dikke laag lava en modder. In de 18de eeuw begonnen opgravingen waarbij een rechthoekig stratenplan met Romeinse huizen werd ontdekt. De beelden die men opgroef, zijn nu te zien in het Archeologisch Museum van Napels. Zeker te bezoeken zijn: - De thermen: uit 10 voor Christus. Deze zijn onderverdeeld in een grote afdeling voor de mannen (mooi versierd) en een kleiner deel voor de vrouwen (beter bewaard) - Het Huis van de Mozaïek van Neptunus en Amfitrite: prachtig mozaïek dat zich in de zomereetzaal bevindt - Het Huis van de Herten (Casa dei Cervi): de naam is ontleend aan de beeldengroep van herten die hier werd ontdekt. Het gaat om een zeer groot huis met onder meer een mooie zuilengang in de binnentuin.
Palazzo Reale
ImageDe bouw van dit koninklijke paleis startte in 1600. Domenico Fontana begon in 1600 met de bouw, in opdracht van de Spaanse onderkoningen. Het werd steeds verder uitgebreid door de bewoners en heden ten dage herbergt het paleis mooie schilderijen en staat bekend om de architectonische hoogstandjes. Enorme zalen met meubilair, wandtapijten, schilderijen en porselein. De bibliotheek 'Nazionale' beslaat een groot gedeelte van het gebouw. Fernardino Fuga heeft in 1768 het kleine Teatro di Corte gebouwd. Het is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van woensdag. De entreeprijs bedraagt €4 per persoon. Adres: Piazza del Plebiscito 1.
Pompeï
ImagePompeï, de stad die anno 79 door een uitbarsting van de Vesuvius in de as werd gelegd, werd pas 1700 jaar later herontdekt. Vandaag de dag is Pompeï een van de belangrijkse bezienswaardigheden ter wereld. Alle gebouwen hebben de uitbarsting destijds doorstaan. Het wegdek is nog intact en de muren zijn met graffiti bedekt. Via dell'Abbondanza was één van de hoofdroutes van Pompeï. Tussen de resten van winkels, huizen en badinstallaties, loopt u van de Porta Marina (stadspoort) naar het Forum en van de tempel van Jupiter naar de Basilica. In de bakkkerij van Modesto werden verkoolde brooden gevonden. Stoffen, juwelen, voedsel, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen werden grotendeels verwoest of zijn verdwenen onder een vloedgolf van modder.